2012. január 29., vasárnap

XI. fejezet - Az áruló


XI. fejezet – Az áruló

A zene talán már mérföldekről hallható volt, amely hívogatta Mystic Falls lakóit némi szórakozásra. Talán csak egy egyszerű bál, de Elena egyre csak azt érezte, mintha az Oroszlán Barlangjába tenne látogatást… és bármikor keresztben lenyelhetnék. De most sem saját életét féltette. Hanem szeretteiét. Főleg Bonnie-ét és Jeremyét. Bár utóbbi jelenléte ellen talán nem tiltakozott annyira senki, mint ő maga. De az öccse volt az egyetlen kapcsolat a túlvilággal. És azzal a boszorkánnyal…
Stefan pedig… ő már teljesen más. Vagy Klaus igézete alatt áll, vagy pedig a saját feje után megy, de rossz úton. Mindenesetre… ma este minden kiderül.
Klaus „kölcsönbirtokán” teljes pompa, fényáradat várta őket. Már maga az előtér csupa jóval kecsegtette az érkezőket, valami olyasfajta üzenettel, miszerint: „Aki elmegy, az hatalmas hibát követ el!”
 - Klaus jól ért a mások manipuláláshoz – motyogta az orra alatt Elena, ahogy körbenézett, de tekintete Damon arcát időzött pár másodpercig, aki egy bíztató vigyort küldött felé, utána azonban a tekintete keresőbe váltott át és beljebb sétálva már minden figyelmét egy bizonyos személy kötötte le. Maga a „főgonosz”. Klaus egy lány társaságában ácsorgott, az elbűvölő mosolyt szinte odaragasztották a képére, mire Elena csak megforgatta a szemeit. Ő valaki teljesen mást keresett. Már ha az utóbbi időben volt bármi különbség Klaus és Stefan között…
 - Akkor most ideje lesz külön utakon járnunk egy rövid ideig – suttogta az idősebbik Salvatore a fülébe. – Nyugi, csak ma este. Tudom, hogy többet nem bírnál ki nélkülem – vigyorodott el pimaszul, majd egy kacsintás után elillant.
Elena elnéző mosollyal nézett utána, aztán ő maga is beljebb sétált. Látta, hogy Bonnie rátalál Stefanra. Bár a fiú tekintete túlon túl furcsa volt ezúttal. Valami furcsa gonosz csillogás látszódott benne.
De mire ő is odaléphetett volna a duó mellé, Klaus már előtte is állt és vigyorogva méregette az arcát. – Látom, még mindig nem tettél le a kis Stefanról. Pedig jobban járnál. Hidd el, rá már feleslegesen vársz – kezdett el beszélni, gonosz fénnyel a szemében, de jókedvét egy pillanatra sem volt rest kimutatni.
 - Stefannak van emberi oldala. Én ezt tudom – válaszolta a lány, szinte fel sem véve Klaus szavait. Nem dühítette fel. Ha Klausnak van valami célja, hát akkor az az, hogy mindent egy pillanat alatt leromboljon. De ezt most nem érheti el. Ma este nem.
 - Tényleg? – kérdezte a férfi. – Egy ripperről beszélsz, ne feledd. Aki az én utasításaimat követi – húzta ki magát, mintha lenne mire büszkének lennie.
De a következő másodpercben Klaus Elena füléhez hajolt. – Most jól figyelj rám… semmit nem tehettek ellenem. Akármit tesztek, egy lépéssel előttetek járok – súgta sátáni hanglejtéssel. – És tévedtek, ha azt hiszitek, nem jövök rá mindig, mit tesztek ellenem… - fordította maga felé keményen Elena arcát az állánál fogva, Elena pedig meg mert rá esküdni, hogy egy pillanatra látni vélte Klaus bólintását Stefan felé, aki éppen Bonnie-val táncolt.
 - Mi… mi nem… - kezdett volna bele Elena, már-már majdnem könnyes szemekkel, mikor ismét kemény rántás az állán és ezúttal szembesült az igazsággal… Stefan ugyanis abban a pillanatban, ahogy Elena odanézett, valami átlátszó anyaggal teli fecskendőt döfött legjobb barátnője hátába, mire a lány… Stefan kezeibe omlott ájultan.
Elena megnyikkanni is elfelejtette, de a mellette álló férfi ekkor már a karját is ragadta, hogy megmozdulni se tudott. A körülöttük levő emberek meg se rezdültek. Stefan pedig… elvitte az ájult lányt… de előtte még egy ördögi vigyort produkált, egyenesen Elena szemeibe nézve.
 - Mint mondtam, mindig egy lépéssel – engedte el Klaus, majd nevetve odébbállt, Elena pedig próbált magához térni… Damon… és Jeremy… ők hol lehetnek…? Nem mert tenni semmit sem… az emberek nem vettek észre semmit. Neki viszont ordítani támadt kedve. De a résztvevők… bizonyára igézet alatt állnak… és csak… csalik voltak… vagy maga a „díszlet”, hogy élethű legyen a bál…
A lábai maguktól indultak el… maga sem tudta, hogy merre, csak el… egyenesen. Amerre a szíve vitte. Bonnie után… vagy talán hogy Damont előkerítse… megkérje, hogy vigye innen Jeremyt… Stefan áruló lett… és erre a gondolatra hirtelen ismét lefagyott. Megállt ott, ahol éppen járt… már teljesen egyedül. És folyni kezdtek a könnyei a szeméből. – Miért…? Miért árultál el minket…? – kérdezte a semmitől, megszakadó szívvel, a könnyeit törölgetve. A félelem és a fájdalom egyszerre szorongatta a szívét. Valamit tennie kell!
Körülnézett. Damon már közeledett felé, ugyanolyan ijedt arcot vágva. Bár bizonyára ő nem sejtett semmit. – Damon… - kezdett bele Elena, és rögtön megállt a férfival szemben. – Stefan… elvitte Bonnie-t… tudta! Tudta, mi a másik… lehetőség! Elvitte őt…! – súgta panaszosan, fájóan, mire a férfitól egy hatalmas nyelést kapott válaszul és izzó tekintetet.
 - Elena, most figyelj – fogta a lány arcát a kezei közé. – Most hazamész. Neked már nincs itt keresnivalód. Ha tényleg ez történt… már nincs. Bonnie nélkül nincs. Megkeresem Jeremyt. Utána pedig előkerítem az öcsémet, ha a föld nyelte is el! – sziszegett már a mondat végén, mire pedig Elena megszólalhatott volna, ott sem volt. Mint egy árny… eltűnt…

~*~

Klaus még mindig nevetve sétált a birtok egyik eldugott része felé. A győzelme teljes sikerében volt. Legalábbis ő úgy hitte, már nem veszíthet.
Tapsolva lépett be a koporsói közé. – Briliáns volt, Stefan! – szólalt meg, jeges hangon, de ahogy körülnézett, sehol nem látta az említett férfit. – Stefan? – kérdezte ismét, még mindig a semmitől, amikor ugyanis egy levélre lett figyelmes, ami a földön hevert. Eldobottan… mellette pedig a Bonnie-ba mélyesztett üres fecskendő és… egy tőr… amivel az Ősöket lehetett „halottá tenni”...
Odalépett és felemelte a fecnit.

„Klaus,

Bizonyára láthatod, hogy szavahihetőségem kétségbe vonható. Eszem ágában sem állt visszajönni ide. Mi több, Elenát bántani sem. Az egyetlen célom nem más, mint… a TE legyőzésed!
Egyébként… a helyedben egy bonyolult matematikai műveletet is elvégeznék a koporsók számát illetően.

Stefan”

Klaus pedig rögtön felkapta a fejét, és az említett tárgyakra nézett, gerjedő haraggal. Kettővel kevesebb… és ez nagy nyelésre késztette. – Átkozott…! Az átkozott…! – sziszegte éledező dühvel, a következő pillanatban pedig… ami mozdítható volt… a földön végezte…

~*~

Bonnie fájó fejjel kezdett ébredezni, majd mire teljes tudatába került, a nyakához kapott, ami szintúgy hasogatott. – Mi… mi történt…? – kérdezte, összeszűkülő szemekkel, még mindig küzdve az álom szörnyeivel és az ébredés igazságával.
Maga mellé nézett… mozgás… egy autóban ül. Stefan autójában. A másik oldalán pedig maga Stefan ült. A férfi, aki az este folyamán leszúrta a fecskendővel, most teljes nyugodtsággal vezet a nagyvilágba.
 - Hol vagyok? – telt meg Bonnie hangja élettel, mire a férfi arcán megjelent egy vigyor. – Stefan, ez nem jó vicc! Miért csináltad? Miért árultál el minket? Egyáltalán honnan tudtad, hogy mit aka…
 - Háp-háp-háp – jöttek ki furcsa hangok az ifjabbik Salvatore szájából, belefojtva ezzel Bonnie-ba a szavakat. – Nem tudtam, mit akartok. De ha te benne voltál, nagyjából sejtettem, hogy kb az jön, hogy ha én nem arra a dallamra táncolok, amit ti furulyáztok, előtérbe kerül valami B terv – vont vállat. - És nem vagyok áruló! – folytatta, miközben ismételten vállat vont. – Megtettem, amit Elena kért – mosolyodott el ismét, a következő pillanatban a hátsó ülésről furcsa hangok szűrődtek. Mintha csontok ropogtak volna.
Bonnie odakapta a tekintetét és ijedten a szája elé kapott, Stefan viszont egy kiszélesedett vigyorral meredt továbbra is az útra. – Jó reggelt, Elijah! Bizonyára már meguntad a koporsóban töltött napokat! – beszélt, hátra sem nézve, ravasz vigyorral a képén.