2012. január 11., szerda

IX. fejezet - A múlt árnyékai


Elena hirtelen megnyikkanni se tudott az új információkat hallva… ahogy senki más a kriptában. Katherine mosolygott egyedül, látszólag remekül mulatva azon, miféle „államtitkot” árult el az imént.
 - De… hogyan…? – szólalt meg végül Elena, a hangját pedig így is alig lehetett hallani.
Katherine megforgatta a szemeit és megtámaszkodott a két falban, úgy mérte végig hasonmását. – Azt ne mondd, hogy most nekem kell felvilágosítanom téged arról, hogy fogannak meg a gyerekek – vigyorgott nevetségesen, Elena viszont még mindig nem volt képes megmozdulni, csak a szája elé csúszott a keze. – Ennyit a nagy titokról. Stefan zárt be ide. Én nem tudok segíteni – rántotta meg a vállát.
Elena rögtön felkapta a fejét Stefan nevének említésekor, majd Alaric felé nézett. – Vidd ki innen Jeremyt. Nem akarom, hogy részt vegyen ebben – motyogta, és még mindig alig hitte el a szavakat. Ami felébresztette, hogy az öccse megrázta a fejét és odalépett mellé.
 - Nem. Hiszen tudod, hogy szükségetek van rám – nézett a fal felé, ahol bizonyára az Ősi Boszorkány szelleme állhatott, de Elena nem látta ezt. – Kérlek – pislogott kérlelően a fiú, Elena szemeiből pedig kifolyt egy könnycsepp, és Damon felé tekintett.
 - Kivinnéd innen? – Csak egy határozott bólintás volt a válasz, Elena pedig rögtön őse felé fordult. – Ha te ide vagy bezárva, nem tudsz kijönni. Mit kell tennünk? – nyelt nagyot, közben a kijárat felé sandítva, hogy jön-e már Damon, vagy akár Rick.
 - Egyszerű. A koporsó felnyitásával nem értek el sokat – ült le a fal mellé Katherine és a körmeit kezdte piszkálni. – El kell hoznotok onnan vagy a testet, vagy magát az egész koporsót. Majd egy boszorkány segítségével életre kelteni. Akkor visszakapja az egész hatalmát és utána biztosan lesz olyan udvarias, hogy engem kihoz innen, majd kinyírja Klaust is – rántotta meg a vállát, de aztán felsandított Elenára. – És a helyedben felkészülnék mindenre. Klaus egyik koporsójában ott van az édesanyja is, aki ugyan nagyon szereti a fiait és a lányát, de… ettől függetlenül, ha a segítségét kínálja, ne lepődjetek meg. Az Ősök apja egy vadállat, aki világ életében vadászott Klausra. És ami jó tanács: NE fogadjátok el a kínálkozását. Nem megbízható az a nő – sóhajtott és ismét hátradőlt. – Ennyi lett volna. Mehettek – intett a kijárat felé.
 - Valamire még nem adtál választ… - lépett kicsit közelebb Elena a lezárt részhez. – Dimitri jó vagy rossz? Belőled kinézem, hogy összeállsz egy ördög fiával. És attól függetlenül, hogy véget akar vetni Klausnak, még lehet…
 - Dimitri a kettő között áll – szakította félbe Elenát a nő. – Klaust bármikor szívesen megölné, mint ahogy sok-sok évszázada is akarta, míg Klaus el nem kapta. De ne várd tőle, hogy majd pátyolgatni, vagy akár neked segíteni fog bármi másban.
Elena nagyot nyelt, majd hátrálni kezdett, de előtte még belökte a két tasak vért. – A helyedben próbálnék együttműködő lenni. Mert még a végén benn felejtünk ott téged – vigyorodott el Elena is, Katherine-féle gonosz kárörvendéssel, majd kisétált a kriptából, Katherine pedig összeszűkült szemekkel nézett utána.

~*~

Esther kiosont a sötét sikátorból, miután a lánya és fia is Stefannak szentelték figyelmüket. Tudta, valahol érezte, hogy a veszély már egyre közelebb van. És ezt a gyermekeinek is fel kellett volna fognia.
Talán két perc telt el, hogy megérzett valamit a háta mögött… és nagyon jól tudta, ki érkezett meg… és milyen egyszerűen lépett be az életébe ismét. – Mikael. Milyen kellemes meglepetés – nyögte ki, alig véve levegőt, majd hátrafordult és szembetalálta magát az önelégült ábrázattal.
 - Esther… hát újra életben. A fiamba szorult annyi becsület, hogy az anyját visszahozza? – mosolyodott el gonoszul, majd a sikátor felé pillantott. – Ha jól sejtem, ott rejtegetik magukat – sóhajtott. – De még nincs itt az ideje, hogy leleplezzem magamat. Higgyék csak azt, hogy feladtak a kutatásukat. Mindenesetre, most azért jöttem el, mert… nagyon hiányoztál – vigyorodott el, majd megfogta felesége kezét, hogy egy könnyed csókot leheljen kézfejére. – Másodrészt pedig… Elijah. A fiunk… nem koporsóban a helye. Mire visszatérek, életben akarom tudni. Remélem tisztán és világosan fogalmaztam, kedvesem – siklott végig jéghideg keze Esther arcán. – Nincs kérdésed, igaz? Tudod, mi a feladatod. És ne érezd úgy, hogy elárulod őket. Ők már sokkal előbb elárultak téged – hangsúlyozta ki erősen szavait a férfi. – Pár hét múlva találkozunk. Üdvözöllek ismét az élők között – nevetett, majd hátat fordított, a következő pillanatban pedig már ott sem volt. Eltűnt, mint a kámfor.
Esther csak most kezdett el rendesen lélegezni. Ezt akár fenyegetésnek is vehette volna. Ha nem hozza vissza Elijaht, ha nem rántja ki belőle a tőrt, akkor… ő maga is Mikael listájára kerül. És akkor csúf véget fog érni… ismét.
Mire viszont bármit reagálhatott volna és visszamehetett volna, a jó látásával látta, hogy a Stefannak nevezett férfi, valamiféle rejtélyes nézéssel eltűnik a raktár közeléből…
~*~

Alig szálltak ki az autóból, Jeremy feldúltan lökte félre Elenát, a lány erre nagyot sóhajtott és hol Rickre, hol Damonre nézett. – Most utál. Pedig csak az ő érdekeit tartom szem előtt. Nem akarom, hogy ilyen fiatalon részese legyen ennek. Baja eshet és… ebbe nem is merek belegondolni – rázta meg a fejét, és beléptek a ház ajtaján, rögtön a nappaliba igyekezve.
Leültek és Rick szinte rögtön szóra nyitotta a száját.
 - Katherine beragadt oda. Nélküle egyáltalán nem lesz könnyű menet azt a koporsót megszerezni – bámulta a gyűrűjét, majd Damonre nézett, utána pedig Elenára. – Jeremy pedig ezután a műsor után szintén nem fogja elmondani, mit mond neki az a nő, aki állítólag az Ősi Boszorkány. Ahhoz azt kérné, hogy avassuk be. Így viszont félő, mindent a maga feje után csinálna és az élete tényleges veszélybe kerülne – sóhajtott és a hajába túrt. – Kire lenne szükségünk, hogy… - de rögtön benne is akadt a szó, hiszen az ajtóban megjelent egy számára régen látott ismerős arc.
 - Majd én segítek! – jött az ismerős hang, és Elena villámként pattant fel, ledöbbenve figyelve a hang tulaját, Damon pedig hasonlóképpen tett, de az ő kezei ökölbe szorultak és mindent tükrözött az arca, mit is csinálna szívesen jelen pillanatban…
 - Stefan…? Te…? – szólalt meg végül Elena, még mindig teljesen lesokkolódva. Hiszen biztosra vette, hogy Stefan meg van igézve… legalábbis a múltkori találkozásukkor a Salvatore birtokon nagyon úgy jött le neki. És úgy gondolta, most sincs ez másképpen.
 - Igen, én – vont vállat. – Én vagyok hozzá a legközelebb, tehát én tudok a legtöbbet róla. És úgy hiszem, kicseleznem se lenne nehéz. De ha nem kell a segítségem, akkor… - fordult az ajtó felé, nemtörődöm arccal, Damon valami olyasmit motyogott, hogy „Jobb is, ha elhúz innen”, Elena viszont szinte rögtön ott termett mellette és a vállánál fogva visszahúzta feléjük.
 - De… szükségünk van rád. Nagyon is. Ha nem lenne benned valamennyi emberség… megöltél volna a birtokon – suttogta, Stefan lelkében pedig valami győzelmi dalt kezdtek el dúdolni. Mégpedig azt, hogy át tudja ő verni Klaust és az igézést. Mégpedig egy emberi érzelemmel… ami mindig is kötni fogja őt valakihez.
 - Elég a lamour-ból – morrant fel Damon, bár mintha csak árnyéka lett volna önmagának, mikor Elena felé nézett. Hiszen Damon az, aki vele volt. Aki soha nem bántaná, ahogy Stefan majdnem megtette. És tudta, valami haszna lesz Stefannak abból, hogy a koporsót segítsen nekik ellopni.
Stefan is Damonre emelte tekintetét, és látta bátyja pillantásában, hogy ég benne a féltékenység, valahol a legmélyén. És talán ezért az egy pillantásért, ezért az egy szikráért érdemes lesz neki újra Elenával lennie. Hogy véget vessen valaminek, ami alig kezdődött még el.
 - Hogy tudnál segíteni? – kérdezte végül a barna hajú lány, Stefanra pillantva, aki megköszörülte a torkát, és nagyot sóhajtott még mellé.
 - Erre könnyű a válasz. Damon ismer valakit, aki a történelem nagy megszállottjaként, legfőképp a vámpírság iránt érdeklődik. Pontosítok: ismert – emelte fel a mutatóujját, majd elvigyorodott.
 - A rohadt életbe… - dőlt szinte a kanapéra Damon és a kezeibe temette a fejét, amint tudta, hogy kiről is beszél az öccse. – Lehetetlen. Ahhoz, hogy visszahozzuk azt a boszorkányt, hozzunk vissza valaki mást is? Mi értelme lenne ennek? – morogta.
Elena csak kapkodta a fejét, Alaric szintúgy. – Várjatok… most kiről beszéltek? – szólalt meg végül a lány és Stefanon állapodott meg a tekintete.
 - Isobelről. Az édesanyádról.